In gesprek: de succesvolle samenwerking tussen Novar en Fit

Novar x Fit

In gesprek: de succesvolle samenwerking tussen Novar en Fit

Je maakt als bedrijf een snelle groei door en hebt iedereen hard nodig om de machine draaiende te houden. Vacatures staan al uit, maar het aannemen van nieuwe mensen gaat toch niet zo snel als gehoopt. En dan valt ook nog eens onverhoopt een collega uit... Dan kan de situatie zomaar eens nijpend worden.

Ook Gerrit Landman, manager Finance & Control bij Novar, kreeg hier in begin 2023 mee te maken. Op het moment dat er een collega uitviel in zijn team moest er snel geschakeld worden, waarom hij de vraag om versterking heeft neergelegd bij de HR-afdeling. Iemand op de payroll of een interimmer maakte niet meer uit: er moest snel hulp komen. Op dat moment heeft de HR-afdeling van Novar met Fit geschakeld, met de vraag of wij iemand hadden die de rol van accounting employee kon invullen. En die stond klaar, in de persoon van Amber.

Om erachter te komen hoe Gerrit dit proces van behoefte tot invulling ervaren heeft, zijn we het gesprek met hem aangegaan. We hebben hem onder andere gevraagd hoe het contact tussen Novar en Fit ontstaan is en wat voor hem de dienstverlening van Fit kenmerkt. En daarnaast hebben we hem natuurlijk gevraagd naar zijn ervaringen met de Fit Finance Meetup, waar Novar dit jaar als key-partner is aangehaakt. Hieronder lees je het volledige verhaal!

 

Hey Gerrit, leuk dat je hier tijd voor wil maken. Waar liepen jullie tegenaan, waarom jullie met Fit gebeld hebben?

“Als Novar zijn wij een vooruitstrevend bedrijf wat groene energiesystemen ontwikkeld voor de zakelijke markt. We groeien enorm hard en beginnen langzaamaan uit onze voegen te barsten. Ook qua personeel hebben we eigenlijk constant nieuwe mensen nodig, helemaal met de huidige groeiplannen die er liggen.

Toen er op dat moment ook nog iemand uitviel in mijn team, moesten we snel schakelen. HR is in de lead voor het uitvragen naar personeel, dus ik heb mijn hulpvraag op dat moment bij hen neergelegd. Al snel kwamen ze bij mij terug met een aantal profielen die aan mijn eisen voldeden, nadat ze hadden geschakeld met Fit. Dat is ook wel de kracht van Fit denk ik: als je een vraag bij ze neerlegt dan krijg je wat je vraagt. En als ze niet de geschikte kandidaat beschikbaar hebben op dat moment, dan zijn ze hierin ook transparant. Dat werkt prettig samen.”

 

Vervolgens is een trainee van Fit bij jullie gestart. Hoe is dat bevallen?

“Toen is Amber inderdaad in juni 2023 bij Novar gestart als accounting employee, haar tweede opdracht via Fit. Op het moment dat zij voor het eerst de deur bij Novar doorliep, stond ze echt nog aan het begin van haar carrière. We hebben toen de tijd genomen om haar te leren wat het voeren van een administratie inhoudt, waarna zij zelf aan de slag kon. Dat ging uiteindelijk hartstikke goed.

De vacature voor de functie van Amber hebben we al die tijd wel gewoon open laten staan, omdat we graag een vaste invulling voor die functie wilden hebben. Drie maanden nadat Amber gestart is hebben we die vaste invulling ook gevonden, alleen konden we Amber op dat moment eigenlijk ook niet meer missen met de snelle groei van Novar. Het beviel goed van beide kanten, dus hebben we haar opdracht meerdere malen verlengd. Uiteindelijk is Amber een jaar lang bij ons geweest. En de samenwerking met Fit is daar niet gestopt! Ondertussen is namelijk ook Efjee namelijk ook bij ons gestart op de afdeling project control.”

 

Als Novar zijn jullie als key-partner aangehaakt bij de Fit Finance Meetup ‘24. Hoe is dat voor jullie geweest? En is daar nog iets uitgekomen?

“In 2023 waren we ook al bij de eerste editie van de Fit Finance Meetup, destijds als partner. Dat is enorm goed bevallen, waarom we er dit jaar voor open stonden om aan te haken als key-partner. De afstemming tussen Fit en Novar is voornamelijk via onze HR-afdeling gegaan--wij hebben als afdeling Finance & Control de inhoudelijke case aangeleverd die deelnemers aan de Fit Finance Meetup (FFM) mochten gaan oplossen.”

Tijdens de Fit Finance Meetup brengen alle key-partners een real-life case mee, die zij graag opgelost zien. Deelnemers aan de FFM gaan vervolgens aan de slag met het formuleren van een oplossing voor de case, welke wordt gepresenteerd aan een vakjury die bestaat uit ervaren mensen uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Voor alle deelnemers is meedoen aan de FFM daarom een mooie kans om kennis te maken met de problemen waar financiële afdelingen tegenaan lopen, bedrijven uit de regio te leren kennen èn te netwerken met andere financials. En ook voor alle deelnemende bedrijven natuurlijk een mooie mogelijkheid om financieel talent uit de regio te leren kennen.

Gerrit vervolgd: “Tijdens onze deelname in 2023 zijn we in gesprek geraakt met een financial die deelnam aan de FFM. Deze persoon is uiteindelijk vast bij ons in dienst gekomen—daar zie je toch wel de kracht van het netwerk. En de afgelopen editie zijn we in contact gekomen met een student finance, die ons binnenkort komt helpen op de accounting afdeling.”

 

Wat kenmerkt voor jou de dienstverlening van Fit?

“Wat Fit voor mij kenmerkt is dat we altijd goede profielen krijgen, dat Fit goed bereikbaar is en dat er snel geschakeld wordt. Ook zijn de professionals van Fit die we op het gesprek krijgen veelal ambitieuze jonge mensen, die echt ergens voor willen gaan. En dat is mooi. Het enige waar je dan voor moet waken is dat in de kern de opdracht goed uitgevoerd wordt en er niet te veel randzaken opgepakt worden. Dat is een gesprek wat je moet blijven voeren, zodat je hier scherp op bent met elkaar.”

 

Goed om te horen dat de samenwerking vanuit jullie kant bevalt, Gerrit. Dank voor het leuke gesprek! Vanuit Fit wordt dit gevoel gedeeld en zitten de professionals vol plezier op opdracht bij Novar. Succesvol de uitdagingen van de opdrachtgever het hoofd kunnen bieden, terwijl de Fitters de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen tot de professional die ze graag willen zijn: dat is waar we het voor doen. Zo creëren we positieve impact bij al die mooie organisaties die onze regio rijk is en ontwikkelen we onszelf als groep professionals.

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Betrokken
Novar x Fit

In gesprek: de succesvolle samenwerking tussen Novar en Fit

Lees meer
Betrokken
Fit x VolkerWessels Telecom

In gesprek: hoe de trainees van Fit VolkerWessels Telecom uit de brand hebben geholpen

Lees meer