De 5 meest gehoorde vooroordelen over detachering van studenten en andere financials

de-5-meest-gehoorde-vooroordelen-over-detachering

We kunnen er als mensen niets aan doen. Ondanks dat we ergens niet zoveel vanaf weten tòch een duidelijke mening over iets te vormen. Iets met ‘de aard van het beestje’... En precies dit zien we ook terugkomen als we het over detachering hebben. Als we spreken met studenten tijdens events op hogescholen en universiteiten, met andere financials tijdens netwerkborrels, of zelfs met de familie op een verjaardag, komen we erachter dat er nog veel mensen zijn die bepaalde vooroordelen hebben over wat detachering precies inhoudt. En dat vinden we zonde, want detachering is juist een prachtige manier van werken, zowel voor de interimmer als de opdrachtgever. 

Daarom willen we in deze blog de 5 meest gehoorde vooroordelen uitlichten om deze voor eens en altijd uit de lucht te helpen. Of om ze te bevestigen natuurlijk. Zo eerlijk zijn we dan ook wel weer. 

Vandaag gaan we in op de vooroordelen die we veelal horen van studenten en andere finance professionals. Hierin laten we de vooroordelen die we vaak van bedrijven horen nog even onberoerd, maar verwacht hierover binnenkort ook een blog! Kun jij jezelf betrappen op het hebben van een of meerdere van deze vooroordelen?

#1 - “Werken in de detachering biedt geen zekerheid.” 

Deze is makkelijk. Niet waar. Bij een ‘reguliere’ werkgever krijg je vaak eerst een jaarcontract, zodat de werkgever na een jaar nog eens rustig kan evalueren of je wel binnen hun team past. Bij Fit doen we dat net even anders. Je krijgt namelijk als het klikt vanaf dag 1 een vast contract. Nu weten we niet precies hoe dit bij andere detacheerders gaat, maar we kunnen dus vrij gemakkelijk beargumenteren dat je bij Fit meer zekerheid hebt dan bij een ‘reguliere’ werkgever. Oftewel, het vooroordeel dat detachering geen zekerheid biedt is zeker niet waar!  

#2 - “De detacheerder verdiend geld over mijn rug.” 

Deze horen we ook weleens voorbij komen. Maar dat een detacheerder geld verdiend over jouw rug? Nee, daar zijn we het niet mee eens. Tuurlijk, om als bedrijf bestaansrecht te hebben moet je geld verdienen. Dat zal jij als financial als geen ander weten… Dus dat doen we ook. Allereerst fungeren wij als tussenpersoon tussen professionals en opdrachtgevers. We investeren tijd en energie om de juiste professionals en de mooiste opdrachten met elkaar te verbinden. Dat is hoe wij waarde toevoegen, en daar staat natuurlijk wat tegenover.

Daarnaast proberen wij op allerlei verschillende manieren van meerwaarde te zijn voor zowel jou als professional als de opdrachtgevers die we bedienen. Wat wij verdienen gebruiken wij daarom om interne opleidingen te faciliteren, maandbijeenkomsten te organiseren en jou alle handvatten te bieden die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot de professional die je graag wilt zijn. Daarnaast krijg je natuurlijk de mogelijkheid om te werken binnen verschillende sectoren en functies, waarmee jij in sneltreinvaart stappen zet op zowel inhoudelijk vlak als in jouw competenties. De meerwaarde voor onze opdrachtgevers is de flexibiliteit en snelle oplossingen die detachering biedt, waardoor er in tijden van piekdrukte, langdurige ziekte of een structureel gat wat niet gevuld kan worden snel geschakeld kan worden. Hierover in een volgende blog meer!

#3 - “Ik kan niet kiezen waar ik een opdracht ga vervullen of project ga draaien.” 

Niet waar. Het kan van een afstandje lijken alsof de detacheerder voor je bepaalt waar je een opdracht gaat vervullen en dat je hier zelf weinig inspraak in hebt. Maar dit ligt een stuk verder van de waarheid dan je misschien zou denken. Hoe we dit bij Fit doen is voordat we op zoek gaan naar een opdracht voor jou er uitgebreid aan je gevraagd wordt waar je naar op zoek bent. 

Nu zal je voordat je start met je eerste opdracht waarschijnlijk nog geen helder beeld hebben van wat je nou precies wil en kan verwachten, maar naarmate je meer bedrijven en functies gezien hebt zal je steeds beter weten wat je zoekt in een opdrachtgever en takenpakket. Nadat er een mogelijke opdracht voor je gevonden is ga je op gesprek. Een soort sollicitatiegesprek, maar dan net even anders. De detacheerder heeft in de meeste gevallen natuurlijk al even contact gehad met de opdrachtgever, waardoor je net even wat makkelijker in gesprek gaat.

Als jij het gesprek met de opdrachtgever gehad hebt is het aan jou om na te denken over wat je van het gesprek vond. Klikte het met de opdrachtgever en lijkt het je leuk om bij het bedrijf aan de slag te gaan? En krijgen we van de opdrachtgever ook groen licht? Mooi, want dan hebben we een match gevonden en kan jij aan de slag! Maar zie jij het toch niet zitten, dan gaan we gewoon verder voor je op zoek. Wij willen namelijk graag dat jij goed op je plek zit, zodat jij vol energie jouw opdracht kan uitvoeren en met plezier naar je werk gaat. 

#4 - “Door als gedetacheerde binnen te komen bij een bedrijf heb je minder binding met dat bedrijf.” 

Deze is lastig. Dat ligt er namelijk echt aan hoe je jezelf opstelt. Oké, waarschijnlijk word je niet de voorzitter van de personeelsvereniging, maar door je actief op te stellen en mee te doen aan activiteiten die georganiseerd worden door de opdrachtgever kun jij je best doen om binding te hebben met het bedrijf waar je een opdracht vervult. Zo kan je als interimmer vaak gewoon aansluiten bij teamuitjes en barbecues, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat je het buitenbeentje bent op de opdracht. Mits je dat ook wil natuurlijk. (Al denken wij dat dat je werk een stuk leuker gaat maken!)

#5 - “Je wordt aan je lot overgelaten door de detacheerder.” 

Zeker niet waar. Zoals we al zeiden doen wij er alles aan om je de handvatten te geven waarmee je je kan ontwikkelen tot de professional die je graag wilt zijn. Zo bieden we interne opleidingen aan, maar krijg je ook alle ruimte om externe opleidingen te volgen. Daarnaast hebben we de opdrachtbegeleiding, waardoor je regelmatig even contact hebt met de opdrachtbegeleider om inhoudelijk te sparren over je opdracht. Zo worden mogelijke problemen op de opdracht snel in de kiem gesmoord. 

Verder heb je bij Fit de mogelijkheid om door een senior finance professional gecoacht te worden. Deze coachingstrajecten zijn we enorm trots op. Dit is een soort vertrouwenspersoon waar je alles aan kunt vragen, die vanuit zijn of haar ervaring jou zeker weten verder kan helpen met de problemen die jij op je opdracht tegenkomt. Daarnaast voert deze senior ook zelf nog een opdracht uit, dus jouw coach staat zelf ook nog met beide benen in de praktijk. Daardoor snapt jouw coach precies wat je bedoelt als jij over dingen vertelt die jij op je opdracht meemaakt. Dus, dat je aan je lot wordt overgelaten door de detacheerder laten wij in ieder geval niet gebeuren. 

Heb je jezelf kunnen betrappen op het hebben van een van deze vooroordelen?

Zoals je hebt kunnen lezen is een baan in de detachering misschien nog wel zekerder dan een ‘reguliere’ baan (mits je een goede detacheerder kiest om voor te werken natuurlijk.) Daarnaast krijg jij een goed salaris, kan je zelf mee bepalen waar jij je opdracht gaat vervullen en krijg je allerlei handvatten om jezelf te ontwikkelen. Het enige vooroordeel wat wel waarheid kan worden is een verminderde binding met het bedrijf waar je je opdracht uitvoert, maar dit heb je vooral zelf in de hand. 

Direct vanuit de schoolbanken binnenrollen bij een bedrijf en tot je pensioen daar werken is niet echt meer van deze tijd. We horen steeds meer mensen die op zoek zijn naar afwisseling en flexibiliteit, en daarvoor is werken in de detachering een mooie uitkomst. Een detacheringsbureau biedt jou minstens zoveel zekerheid als een ‘reguliere’ baan, met daarbij ook nog eens de voordelen van flexibiliteit, veel afwisseling, en daardoor de mogelijkheid om jezelf in snelvaart te ontwikkelen en jouw ambities te verwezenlijken. 

Ook enthousiast over werken in de detachering?

Bijna klaar met studie of na een paar jaar voor één bedrijf gewerkt te hebben toe aan een nieuwe uitdaging? En ben jij enthousiast geworden over het werken in de detachering? Dan komen wij als Fit graag met je in contact! In een telefoongesprek, video-call of tijdens een wandeling beantwoorden we graag al je vragen. Hoe jij ook met ons in contact wil komen, de mogelijkheid is er! Klik hier om aan te geven welke manier jouw voorkeur heeft!

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Deskundig
Fit wordt FITZ

Fit (part of FITZ) wordt FITZ Finance & Control

Lees meer
Betrokken
Novar x Fit

In gesprek: de succesvolle samenwerking tussen Novar en Fit

Lees meer