In gesprek: hoe de trainees van Fit VolkerWessels Telecom uit de brand hebben geholpen

Fit x VolkerWessels Telecom

Een project waar 3 maanden voor staat in 1,5 week afronden? Stephan en Koen is het gelukt. Lees hieronder meer over het project en hoe ze dit gelukt is.

Een maandje geleden deelden we in een post meer over wat onze trainees voor jouw organisatie kunnen betekenen. Naast het invullen van een structurele rol op de financiële administratie, zijn de trainees van Fit inzetbaar op tijdelijke (administratieve) projecten die de nodige extra capaciteit kunnen gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van een nieuw systeem, waardoor achterstanden zijn ontstaan op de administratie. Of een groot aantal subsidieaanvragen, waardoor tijdelijk extra capaciteit nodig is voor het juist behandelen hiervan.  

Een mooi voorbeeld hiervan is het project wat Stephan en Koen onlangs bij VolkerWessels Telecom hebben mogen doen. Om meer te weten te komen over de ervaring van VolkerWessels Telecom zijn we in gesprek gegaan met Tana, manager nieuwbouw en direct leidinggevende van Stephan en Koen.

VolkerWessels Telecom is onlangs overgegaan op een nieuw inkoopsysteem, waardoor er gedurende een korte periode minder inkoopaanvragen dan gebruikelijk verwerkt konden worden. Na de succesvolle overgang naar het nieuwe systeem lag er daarom een bulk inkoopaanvragen die met spoed verwerkt moesten worden. En met de capaciteit op de afdeling destijds, werd dat onbegonnen werk.

Al snel werd het Tana duidelijk dat er tijdelijk extra capaciteit nodig was om deze berg aanvragen op een juiste manier administratief te verwerken. Maar waar vind je die extra capaciteit zo snel? Op dat moment heeft Tana met Fit gebeld, met de vraag of wij deze capaciteit konden leveren. Het resultaat? Een dag later stonden er twee trainees bij Tana op de stoep: Stephan en Koen.

Beide zijn zij na hun opleiding gestart bij Fit als trainee, klaar om zich te ontwikkelen tot volwaardig finance professional. Hierop zeiden zij volmondig ja op de vraag of zij deze opdracht wilden uitvoeren, omdat zij graag alle kansen die ze krijgen met beide handen aangrijpen. Oftewel, ze hadden er zin in.

Tana en Fit zijn vervolgens overeengekomen dat Koen en Stephan 3 maanden zouden blijven. De verwachting was dat die tijd nodig zou zijn om de achterstanden weg te werken. Maar niets bleek minder waar…

“Hoe lang het uiteindelijk geduurd heeft? 1,5 week. Toen stonden Koen en Stephan alweer aan mijn bureau met de vraag of er nog werk was. Ik had hoge verwachtingen van die jongens, maar dat ze zo snel de achterstanden weggewerkt zouden hebben had ik niet verwacht. Fijn dat ik op deze manier supersnel geholpen ben”, aldus Tana.

Omdat Tana gecharmeerd was van de kwaliteiten van Koen en Stephan, mogen ze nu ook allerlei andere taken binnen de organisatie oppakken. Hiermee krijgen zij de kans om net dat stapje extra te zetten om Tana en de organisatie te ontzorgen. Tof om te zien dat onze trainees op deze manier impact maken bij onze opdrachtgevers!

In gesprek met Fit?

Wil jij na het lezen van de blogs in gesprek komen met Fit? Wij staan altijd open voor jouw vragen en houden ervan onze kennis te delen en met mensen in gesprek te zijn. Neem contact op en stel je vraag!
Ik kom graag in contact

Gerelateerde blogs

Betrokken
Novar x Fit

In gesprek: de succesvolle samenwerking tussen Novar en Fit

Lees meer
Betrokken
Fit x VolkerWessels Telecom

In gesprek: hoe de trainees van Fit VolkerWessels Telecom uit de brand hebben geholpen

Lees meer